Sunday, March 31, 2013

mekik oyası havlu modelleri

Merhaba degerli web sitesi takipçilerimiz. Bugunku konumuz mekik oyası havlu modelleri.


Mekik oyası örnekleri,mekik işi oyalar


Mekik işini bilenler için bir oya modeli yayınlıyorum bana göre güzel bir model özellikle renk uyumu da eklenince çok gösterişli olmuş.Son zamanlarda bir çok modelde mekik işi ve iğne oyasını bir arada görüyorum az çok iğne oyasını anladım ama mekiği hiç denemedim.Mekik de başlı başına ayrı bir sanat el emeği göznuru.   


mekik oyasi havlu modelleri 1



mekik oyasi havlu modelleri 2




Hosunuza gidebilecek enterasan bir yazi : kurdeleden iğne oyası

KOSTEBEK PASTA


Malzemeler:
Keki için:
  • 4 yumurta
  • 125 gr. margarin(eritilip soğutulmuş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kakao
  • yarım kahve fincanı süt
  • 1 çorba kaşığı light böğürtlen veya benzeri reçel
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için:
  • 4 adet muz
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı dolusu damla çikolata
Yapılışı:
  • İlk olarak fırını 180 dereceye getirip ısınmasını sağlıyoruz.
  • Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unluyoruz.(Çok büyük bir kalıp olmasın benimki biraz büyük geldi)
  • Margarini eritip ılınmasını bekliyoruz.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eliyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
  • Ardından reçel ve sütü karıştırıp içine ekliyor ve yeniden çırpıyoruz.
  • Erittiğimiz margarini de içine ekleyip bir kez daha çırptıktan sonra unlu karışımı yavaş yavaş içine ilave ediyor ve tahta bir kaşıkla birbirine karışmasını sağlıyoruz.
  • Yağladığımız kek kalıbına döküp fırına gönderiyor ve yaklaşık 25-30 dakika arası pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp bir kenarda soğuması için bekletiyoruz.
  • Kremasını hazırlamak için krem şantiyi 1 bardak sütle çırpalım.Damla çikolataları da ekleyip karıştıralım.Buzdolabında bekletelim.
  • Kekimiz soğuduktan sonra kenarlarından içe doğru 2 santim kalacak şekilde bırakalım ve ortasını resimdeki gibi bir kaşık yardımıyla oyalım.
  • Oyarak çıkardığımız keki ayrı bir kaba alalım ve iyice ufalayalım.
  • Kekin orasına ortasından ikiye kestiğimiz muzları koyalım.
  • Üzerine kubbe oluşturacak şekilde krem şantili karışımı iyice yayalım.
  • En üstüne de oyarak çıkardığımız kek parçalarını yerleştirelim.
  • Buzdolabında bir kaç saat bekletip dilimleyerek servis yapalım.