Friday, November 29, 2013

gül nasıl yapılır

Merhaba sevgili web sitesi okurlarimiz. Bugunku yazimiz gül nasıl yapılır.






gul nasil yapilir 1




Açık büfe sunumlarda hep ihtiyacımız minik ama lezzetli aynı zamanda da görsel olarak albenili şeylerdir. Bu minik turtalar tam da bu ihtiyaca uygun gibi duruyorlar.

Bundan bir kaç ay önce ramazan ayında sevgili yengemin iftar davetinde görmüştüm bu minik turtacıklardan.Her zaman alışveriş yaptığı pastanede yeni keşfetmiş çok sevmiş bizimde tatmamızı istemiş. Minik turtaları görünce evde de yapılabilir mi acaba diye düşünmeden alamadım kendimi. Hep aklımın bir köşesinde yapmalıyım muhakkak diye geçiyordu fakat işte iş güç koşturmaca bu zamana kısmetmiş. Bir mutfak aşığı olarak beni en çok yoran konuda bu oluyor. Hep aklımda denenmesi gereken tarifler oluyor ama eve gittiğimde ya yorgunluğuma yenik düşüyorum yada evdeki işlere. Hal böyle olunca haftasonu neyi yapsam telaşıyla geçip gidiyor.

Tarifi tahmin edeceğiniz üzere haftasonu deneme fırsatı buldum.Düşündüğüm gibi çok çok kolay bir tarif oldu. Ayrıca farklı süsleme alternatifleri ile çeşitlilik yaratılabilir. Bakarsınız ben yeniden yapıp farklı süsleme alternatifleri de sunarım sizlere.


gul nasil yapilir 2



gul nasil yapilir 3



gul nasil yapilir 4










MALZEMELER


Hamur:



  • 60 gr. tereyağ


  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri


  • 2 yemek kaşığı iri dövülmüş kabuksuz badem


  • 2 yemek kaşığı su


  • 1 paket vanilya


  • 3/4 su bardağı un



YAPILIŞ




  • Tart kalıplarımızı yağlıyoruz. 


  • Hamur için belirttiğimiz tüm malzemeyi kullanarak hamuru oluşturuyoruz.


  • Kalıplarımızın içlerine hamurumuzu yerleştiriyoruz.


  • Krema doldurmak için oluşturduğumuz çukurlara hamurumuz kabarmasın diye çatalla delik açıyoruz.


  • 175 derece fırında pişiriyoruz.



Hepsi bu kadar turtalarımız hazır. Kreması için bu sefer tembellik ederek Dr Outkerin pasta kremasından kullandım. Üzerinin süslemesi için ise şeftali ve kestane şekerinden yararlandım.







Şeftaliden gül yapmak içinse şöyle bir yöntem uyguladım ince elma dilimi şeklinde kestiğim şeftalileri fırınladım sonrada 3 tane elma dilimini uc uca değecek şekilde getirip rulo şeklinde sardım. Güllerimizde süsleme için hazır. En üstünüde çikolata sos ve antep fıstığı ile süsledim. İşte tüm tarif bu kadar. 







gul nasil yapilir 5



gul nasil yapilir 6



gul nasil yapilir 7




Bu yazi ile alakali daha cok yazi bulabileceginiz onemli bir kaynak : gül kurdele yapılışı

Saturday, November 23, 2013

Simit satmasa da onurlu yaşıyor!




simit satmasa da onurlu yasiyor 1
'Amirim' ve ekibi bu kez, kökleri 12 Eylül öncesine dayanan bir intikamın izini sürerek uluslararası bir politik oyunun içinde buluyorlar kendilerini. Filmin 'Gezi ruhu'na yaptığı göndermeler de cabası...

Radikal'in haberine göre; Polis şiddetinin her türlüsünün görüldüğü ve bu şiddete bağlı olarak insanların hayatını kaybettiği bir toplumsal hareketin simgeleri arasında ‘kurgusal’ da olsa bir polis karakter olması ironik. ‘Amirim’, yani Behzat Ç., Gezi direnişi sırasında sokağın ve duvarların önemli karakterlerinden birisiydi. Çünkü sokaktakilerle aynı dili konuşuyordu. Aynı harbilik, aynı öfke ve biraz da ‘boş vermişlik’…

Sokaklarda direniş var

Dizinin bilinen sebeplerle yayından kaldırılmasının ardından daha önce açıklanan film projesine yönelik beklenti de fazla oldu haliyle. Senaryosu ‘Gezi’den önce yazılmış olmasına rağmen çok az filme nasip olacak bir şekilde sokakla dolaysız bir bağlantı içinde olan bir film var karşımızda.

‘Behzat Ç. Ankara Yanıyor’, siyasi bir cinayetle açıyor perdesini. Ama aynı anda başta Ankara olmak üzere memleketin dört bir yanında halk sokaklarda başkaldırmış vaziyettedir. Behzat’ın açığa alınmasından sonra hiç sevmedikleri yeni bir amirle çalışmak zorunda kalan cinayet masası ekibi (Harun, Hayalet, Akbaba ve Eda) ‘sıradan’ gibi görünen başka cinayetleri araştırırken, öldürülen siyasetçi ile bağlantılar bulunca ‘Amirim’i de işin içine dahil etmeye çalışıyorlar. Behzat ise yeni bir ekibe ‘takım ruhunu’ aşılamakla meşgul. Bu sırada nedenini anlamadıkları bir şekilde toplumsal olayları bastırmak için ‘Terörle Mücadele’ birimine desteğe giden elemanlarımız, Behzat’ın da yardımıyla meseleyi cinayetleri kurcaladıkça hükümetten başlayıp, emniyete uzanan; oradan silah tüccarlarına ve uluslararası istihbarat örgütlerine kadar genişleyen bambaşka bir yapıyla karşılaşıyorlar.

İki yıl önce izlediğimiz serinin ilk sinema filmi ‘Seni Kalbime Gömdüm’, açıkçası biraz uzunca ve derli toplu ‘dizi’ gibi gelmişti. Ama ‘Behzat Ç. Ankara Yanıyor’ diziden farklı olarak sinema duygusunu ve özenini de elden bırakmıyor.

Cop, gaz, barikat...

Öte yandan, televizyondan kurtulmuş olmanın verdiği rahatlıkla hem siyaseten hem de günlük hayatta kullandıkları dil açısından (bol bol küfür var) elleri oldukça rahatlamış görünüyor film ekibinin. Filmin en iyi yaptığı şey, ‘egemenlerin’ sokaktaki insanları hedefe koyup toplumun önüne atarken; perdenin arkasında yürüttükleri işbirliğini (derin iktidar, iktidar, polis, silah kaçakçıları ve uluslararası istihbarat birimleri) göstermede didaktizme düşmemesi. Bunda en önemi faktör ise hikâyenin ‘Behzat Ç.’ mitolojisine sadık kalıp ‘cinayete’ odaklanması. Hal böyle olunca başta Behzat olmak üzere hiçbir karaktere fazladan ve eğreti duracak bir ‘kahramanlık’ payesi biçilmiyor ama onların geçtiği yolda olup bitenler seyirciye ‘katil kim’ sorusunun dışında da merak uyandırıcı doneler sunuyor. Ve tabii, artık hayatımızın bir parçası haline gelen kalkan, cop, biber gazı, gaz maskesi, barikat, slogan, ‘direniş’ sahnelerinden eser miktarda bulabilirsiniz ‘Behzat Ç. Ankara Yanıyor’da…

Ulrike Meinhof’a gönderme

Gelelim olmamışlara. Öncelikle filmin misafir karakterleri için birkaç söz söylemek gerekiyor. Bütün serüvenin karakterleri Behzat, Harun, Hayalet, Akbaba ve Eda’da bir sorun yok. Kötü adam Ercüment de öyle. Ama ekibe bu filmle dahil olan Ulrike –”Üzgün olmaktansa, öfkeli olmayı yeğlerim” diyen Ulrike Meinhof’a açık bir gönderme var- karakteri derinleştirilemediği için oyuncusu Sanem Çelik’in performansına da yansıyor. Aynı şekilde yeni cinayet büro amiri, bütün karanlık işleri organize eden ‘derin devlet’ elemanı vb. film içinde azımsanmayacak etkileri olan karakterler de biraz kadük kalıyor.

Toparlarsak, kökleri 12 Eylül öncesine uzanan bir intikam hikâyesini bugünün politik gelişmelerinin içinde eritmeyi başaran; başkarakterine yüklenen toplumsal sorumluluğun hakkını veren bir film ‘Behzat Ç. Ankara Yanıyor’.

Bir de tabii Gezi’nin en meşhur sloganlarından ‘Polis simit sat, onurlu yaşa’ rüyası var. Neticede bir hayal kahramanı olan; Behzat Ç.’nin simit satmasa da, bir polis olarak onurlu yaşamayı seçmiş olması insana iyi gelmiyor değil!

Behzat Ç. Ankara Yanıyor

Yönetmen: Serdar Akar

Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal, Nejat İşler, Aslı Tandoğan, Sanem Çelik, Seda Bakan.

Yapım: 2013 Türkiye

Süre: 104 dk.

kaynak: timeturk.com/tr


Thursday, November 21, 2013

meyveli turta yapılışı

Selam degerli site ziyaretcilerimiz. Simdiki yayinimiz meyveli turta yapılışı.


meyveli turta yapilisi 1


Merhabalar,

Bugün İzmir'de soğuk bir sabaha uyansak da şu saatlerde güneş yüzünü gösterdi ve bizi ısıtmaya çabalıyor :))

Geçtiğimiz hafta sonu sayfamda paylaştığım pasta için inanılmaz bir talep geldi. Tarifi istendi. Aslına bakarsanız herkese söylediğim bir şey vardır benim. Pasta yapmaya cesaret edemiyorum fazla diye. Pandispanyalarımın genelde çökmesinden muzdarip olduğum bir gerçek. Ama ben yılmadan yeni yeni formüller, farklı tarifler deneme çalışmalarıma tam gaz devam ediyorum. Sanırım bu seferki yaptıklarımın içinde en güzeli oldu :)) İstediğim kadar kabardı. Yapmak isteyenlere gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

Geçtiğimiz hafta içi doğum günümü kutladık, hafta sonunda da ailemle tekrar kutladık :)) Bu pastayı da kendim için hazırladım Yani benim doğum günü pastam :)))) Sizlerin fikirlerini de almak isterim. Sizce nasıl görünüyor ??






meyveli turta yapilisi 2


İşte pastamın tarifi:

MEYVELİ YAŞ PASTA (26 cm'lik yuvarlak kelepçeli kalıp için ölçüleri)

Pandispanyası için:

6 yumurta,

4,5 çorba kaşığı kaynar su,

4 türk kahve fincanı toz şeker,

4,5 türk kahve fincanı un,

1,5 türk kahve fincanı mısır nişastası,

1 pkt Dr. Oetker vanilya,

2 pkt Dr. Oetker hamur kabartma tozu,

1 çimdik tuz,



Islatmak için:

1 su bardağı limonata,



Ara Katları için Kreması:

3 su bardağı süt,

1 çay bardağı un,

2 çay bardağı şeker,

2 tatlı kaşığı mısır nişastası,

2 yumurta sarısı,

1 limon kabuğu rendesi,

1 pkt Dr. Oetker vanilya,



Aralara:

1 kahve fincanı damla çikolata,

1 şeftali, 2 muz, 1 su bardağı frambuaz ve böğürtlen

(siz istediğiniz meyveler ile hazırlayabilirsiniz )



Üzeri İçin:

1 pkt Dr. Oetker sade krem şanti,

1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt,

meyveler, şekerlemeler,

kırmızı gıda boyası



Öncelikle Püf Notlarını okumanızı tavsiye ediyorum:

Güzel bir pasta yapmak için ; 

* Pandispanya mutlaka 1 gece önceden hazırlanmalı.

* Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.

* Kuru malzemeler mutlaka elenmeli.

* İlk 20 dk fırın kapağı hiç açılmamalı.

Bu püf'lere uyulduğu sürece harika bir pandispanya olacaktır :)))))



Yapılışı:

Bir kabın içine yumurta sarısını ve şekerin yarısını ekleyip mikserle iyice çırpalım. Kalan şekeri ve kaynar suyu ilave edip tekrar mikserden geçirelim. Pürüzsüz mayonez gibi bir kıvam ve renk alana kadar çırpalım. Yumurta aklarını da bir çimdik tuz ile cam ya da çelik bir kabın içine kar gibi olana kadar mikserle iyice çırpalım. Kabı ters çevirdiğimizde akmıyorsa kıvamı olmuş demektir :)

Sırayla yumurta sarılarının içine elediğimiz unu, nişastayı vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Son olarak yumurta aklarını bu karışıma 3 defada alttan üste doğru karıştırarak ekleyelim. 

(yumurta aklarını çok fazla söndürmeden)

Bu işlemi de tamamladıktan sonra kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serelim. Karışımı kalıba dökelim. Üzerini spatül ile her tarafı eşit olacak şekilde düzeltelim. Fırını 175 'C ye ayarlayalım. İlk 20 dk fırının kapağını kesinlikle hiç açmayalım. Üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 40-45 dk pişirelim.

Kürdan testinden de geçtiyse pişmiş demektir :))

Soğuması için bekletelim.

Ertesi gün pastamızı hazırlayabiliriz.

Ara kreması için bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarılarını alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca ocaktan alıp içine vanilyayı ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. Arada karıştırarak soğuması için bekletelim. Muz ve şeftaliyi küçük küçük doğrayalım. Pandispanyamızı 3 eşit kata ayıralım. İlk katını servis yapacağımız tabağa alıp üzerini kaşıkla limonata ile hafifçe ıslatalım. Soğuyan kremamızdan sürelim üzerine doğradığımız meyveleri yerleştirelim. Damla çikolata serpelim. 2. katı üzerine kapatalım. Yine limonata ile hafifçe ıslatalım. Kremadan sürelim. Üzerine meyveleri yerleştirelim. ve damla çikolata serpelim. 3. katı da üzerine kapatalım ve kalan limonata ile hafifçe ıslatalım.

Krem şantiyi soğuk süt ile güzelce çırpalım. Kabın içinden çok az miktarda ayırıp kalanını pastamızın her yerini kaplayacak şekilde spatül yardımıyla sürelim.

Üzerine frambuaz ile süsleyelim (siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz )

Kürdanı toz kırmızı gıda boyasına batırıp çıkartalım ve kürdanı ayırdığımız krem şantiye ekleyip karıştıralım. Uçuk pembe renk elde etmiş olacaksınız böylece :))

Onu da krema sıkma torbasına alıp pastanın üzerini süsleyelim. Üzerini meyve ve şekerlemelerle de süsleyebilirsiniz.

Buzdolabında en az 4-5  saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edelim.

* Bu benim doğum günü pastam olduğu için dilek dileyerek kesmeyi unutmadım :)))

Afiyetler olsun . . .


Bu konu ile alakali daha fazla bilgi bulabileceginiz onemli bir internet kaynagi : meyveli tart tarifi

Wednesday, November 20, 2013

Wanita kurang tuntut naik gaji - Kajian


Kaum Wanita kurang tuntut naik gaji

Pekerja wanita didapati kurang berminat membuat rundingan gaji atau menuntut kenaikan gaji berbanding lelaki, lapor satu penyelidikan.

Kajian yang dijalankan Biro Penyelidikan Ekonomi Kebangsaan Amerika Syarikat mendapati, berbeza dengan wanita, lelaki lebih menyenangi persekitaran kerja dengan rundingan gaji dan harapan mendapat kenaikan dari semasa ke semasa.

Kajian yang bertajuk, ‘Adakah Wanita Mengelak Rundingan Gaji’ diketuai Andreas Leibbrandt dan John A List, mendapati wanita yang berkemahiran dan bijak sekali pun biasanya gagal di meja rundingan untuk kenaikan gaji.

Ia juga mendapati bahawa wanita lebih kerap memandang rendah akan kebolehan diri sendiri, berbanding lelaki yang sering memberi anggapan lebih tinggi terhadap keupayaan mereka.

“Wanita kerap menjadi pasif dan biasanya cuba menunjukkan sikap bahawa mereka seorang yang mengenang budi apabila bertemu majikan untuk menuntut kenaikan gaji,” kata Leibbrandt.

Beliau berkata, dalam jangka masa panjang, wanita boleh terperangkap dalam kitaran kerja yang menjengkelkan, terpaksa bekerja lebih kuat tetapi dibayar gaji kurang daripada yang sepatutnya.

Pakar perunding psikiatri, Dr Ashish Dewan, berkata perkara ini berkait dengan sikap wanita sendiri yang seringkali mahu mengekalkan keseimbangan di dalam pelbagai perkara.

“Mereka mahu disukai dan dianggap sebagai rakan sepasukan. Mereka lebih rela tidak mendapat kenaikan gaji atau menuntut lebih banyak faedah asalkan dapat terus bersama dalam pasukan,” katanya.

- AGENSI


Ranking: 5



GAMBAR ZAIN SAIDIN MERISIK ROZITA CHE WAN | ROZITA CHE WAN BERTUNANG?





gambar zain saidin merisik rozita che wan rozita che wan bertunang 1


 


gambar zain saidin merisik rozita che wan rozita che wan bertunang 2


Menerusi mStar Online, akhbar online ini melaporkan bahawa Zain Saidin akhirnya telah pun merisik Rozita Che Wan dan menurut pengurus peribadi Che Ta, ia hanyalah sekadar majlis merisik dan bukannya bertunang.


gambar zain saidin merisik rozita che wan rozita che wan bertunang 3




“Majlis ini dijalankan secara tertutup dan hanya dihadiri oleh kedua-dua belah keluarga sahaja. Ia hanya majlis merisik, bukan pertunangan.



gambar zain saidin merisik rozita che wan rozita che wan bertunang 4



“Ia majlis pihak lelaki mahu bertanya sama ada Rozita sudah ada yang punya atau belum.”


Majlis yang hanya dihadiri oleh ahli keluarga kedua belah selebriti telah diadakan sekitar jam 3 petang semalam (29 September).



gambar zain saidin merisik rozita che wan rozita che wan bertunang 5



gambar zain saidin merisik rozita che wan rozita che wan bertunang 6


gambar zain saidin merisik rozita che wan rozita che wan bertunang 7



gambar zain saidin merisik rozita che wan rozita che wan bertunang 8



Apa pun, sehingga kini masih belum ada maklumat sahih mengenai bilakah majlis pertunangan dan majlis pernikahan akan diadakan.






Semuanya masih lagi berlegar-legar sebagai khabar angin dan biarlah tuan punya badan yang mengumunkan sendiri bila tiba masanya ya. Tahniah!



gambar zain saidin merisik rozita che wan rozita che wan bertunang 9



gambar zain saidin merisik rozita che wan rozita che wan bertunang 10



sumber


Giliran Kailan Pula



Kailan adalah projek tukang kebun simpanan..bila ade ruang dan masa lalu usahakan jugak agar dapat merasa dalam kesibukan ngan mem kecik. Tanam banyak tetapi separuh jer yang survived sebab cuaca panas masa tuh.






Cepat pula rasanya kailan yang ditanam kali ini membuahkan hasil..tak sampai sebulan selepas dipindahkan, kini alhamdulillah dah boleh tuai..






giliran kailan pula 1



Boleh differentiate yang mana satu kailan dinatara bayam2 liar tuh. Yang  nie sedang-sedang elok tuk dituai, tak  matang dan tak jugak baby sangat..harus tuai on time sebab kalau terlebih masa nanti kang pahit rasanya..






giliran kailan pula 2
Selamat dituai semalam..bersama-sama ngan cili burung dan cili panjang..cukuplah sekali masak tuh..


giliran kailan pula 3


Masak apa ngan kailan..nasi goreng kailan ikan masin..sedapp...ngan telur dadar sebiji. Memanglah very high in calorie for diet, namun kena adjust breakfast ngan dinner so  that taklah over limit kan..

Tuesday, November 19, 2013

pileli perde nasıl dikilir

Selam degerli web sitesi takipçilerimiz. Bugunku makalemiz pileli perde nasıl dikilir.




Salonumdaki tülü ne zamandır gözüme kestirip duruyodum ama cesaret edemiyordum.Tül perde satılan dükkanların birinde kruvaze tülün nasıl yaptıklarını iyice inceledim.Tülüm zaten olduğu için diğer gerekli malzemeleri de alıp koyuldum işe


Tülüm zaten pileli dikilmiş bir tüldü, ortadan 2 ye keserek 30 ar cm üst üste koyup dikdim.Aşağıdaki fotoğraf da deneme asışlarımdan birisi














pileli perde nasil dikilir 1










Tülün dış tarafına gelen kısmına aşağıda görülen yuvarlak plastik halkaları tülün aşağısından başlayarak yukarıya doğru 15 cm arayla düktim. Bende mekanizma olmadığı için geçirmiş olduğum şeriti bir perde düğmesine bağlayıp tülün en başına ve en sonuna sabitledim














pileli perde nasil dikilir 2










Metresi 5 tl ye bulduğum perde kenar boncuklarını da çırt çırtlı şerite dikdim.(Yıkarken zorluk olmasın diye) 










BUDA TÜLÜN SON HALİ  














pileli perde nasil dikilir 3



Bu konu ile alakali daha fazla bilgi gorebileceginiz onerdigimiz bir sayfa : boncuklu perde modelleri 2012

Friday, November 15, 2013

Tuncel Kurtiz



tuncel kurtiz 1


bazı fiiller bazı insanlar için kullanılmamalı. ölmek fiili Tuncel Kurtiz'li bir cümlenin sonunda yeralmamalı mesela. ağzından ya da kaleminden çıktığı anda anlamsızlaşıyor çünkü. ölmek fiili reddediyor Tuncel Kurtiz'li bir cümlenin yüklemi olmayı.

 



şimdi daha da Umut'suzum...:(






bu başlıkta başladığım yazının içinde bunları yazmamalıydım mesela. yazmalıydım ki hayranı olduğum adamla nihayet tanıştım. meral okay'dan sonra hiç böyle yanmadım kimseye.






yazmalıydım sana Zeytinbağı'na gitme hayalimden ve bu hayalimi nasıl gerçekleştirdiğimden. gittiğim zaman Tuncel Kurtiz'i gördüğümden belki de 2 çift laf ettiğimden.






Ntv'de Tuncel Kurtiz ve Dostları programında Nejat İşler'i ne kadar kıskandığımdan zat-ı şahanelerinin kütüphanesinde bulunabildiği için. Zeytinbağı'na gittiğimde o kütüphaneyi belki benim de gördüğümden.






Amerika günlerim boyunca ve doktoranın son demlerinde hep Zeytinbağı'na gitme hayali ile yaşadım. doktora bitti, gidemedim bir türlü. seneye ertelemiştim. şimdi gitmenin hiçbir anlamı yok :(






bir sanatçı ne kadar farkındadır bilmem ama her birimizin hayatına bir şekilde sirayet etmişlerdir. o sanatçı ile hatıralarımız vardır onların bilmediği. 






ortaokul ya da lisede miyim neyim. bir yudum insan'da çıkmıştı Tuncel Kurtiz. programın sonunda da "yalnızlığım benim, sidikli kontesim" dizelerini okuyarak veda etmişti. dayımla 2 saat boyunca kütüphanesini araştırmıştık kimindi bu şiir diye. kendi çapımızda iyi bir okur olsak da o anda aklımıza gelmemişti can yücel olduğu.






sonra amerika günlerimde benim. ara ara açar izlerdim sevdiğim sahnelerini.






bunları yazıyorum, gazeteler de haberlerini güncelliyor öldü diye lakin içimde bir umut...doğru olmasın diye...






tuncel kurtiz gibi adamların hayatları bir nefeslik olmamalı. o nefes sonsuz olmalı...






yandım!hem de ne yanma...






Grup Yorum'un 25. yıl konserinde Geçit Yok şiiriyle zirve yapmıştır lakin 









benim için Umut filmindeki tiradının yeri başkadır.





bir de..daha öncesi şöyle bir şey yazmıştım şahaneleri ile ilgili.

şimdi daha da Umut'suzum...:(

*****************


Bu blogda ADSIZ yorumlar onaylanmaz. Herhangi bir gmail hesabı/blogu olmayan okuyucular Yorumlama biçimi kısmında Adı/URL'yi seçip URL kısmını isterse boş bırakarak sadece adlarını yazıp yorum bırakabilirlerse çok sevinirim.


pembelı hav lu

Selam sevgili site takipçilerimiz. Simdiki konumuz pembelı hav lu.

pembeli hav lu 1

Öncelikle mantar şekline uygun parçaları istediğim renklerde kestim ve pembe havlunun üzerine uygun biçimde diktim. İşlem bu kadar basit ;)


Bu makale hakkinda daha cok yazi bulabileceginiz kaliteli bir web kaynagi : pembelı hav lu

Thursday, November 14, 2013

kanaviçe ve etamin örnekleri

Merhaba degerli web sitesi okurlarimiz. Simdiki yayinimiz kanaviçe ve etamin örnekleri.

kanavice ve etamin ornekleri 1


kanavice ve etamin ornekleri 2




Bu konu hakkinda daha cok yazi inceleyebileceginiz degerli bir web sitesi : kanaviçe işi

Tuesday, November 12, 2013

sakallı ipten örgü halı modelleri

Selam degerli web sitesi ziyaretcilerimiz. Bugunku yayinimiz sakallı ipten örgü halı modelleri.






2012 Örgü Modelleri Dantel Modelleri Moda Trend










Sakallı İpten Halı Modelleri



sakalli ipten orgu hali modelleri 1

sakalli ipten orgu hali modelleri 2sakalli ipten orgu hali modelleri 3sakalli ipten orgu hali modelleri 4sakalli ipten orgu hali modelleri 5sakalli ipten orgu hali modelleri 6sakalli ipten orgu hali modelleri 7sakalli ipten orgu hali modelleri 8sakalli ipten orgu hali modelleri 9sakalli ipten orgu hali modelleri 10sakalli ipten orgu hali modelleri 11

Sakallı İpten Halı Modelleri





Ilginizi Cekebilecek ilginc bir yazi : kirpi ipten yelek modelleri

boncukluhavluişlemesi

Merhaba degerli web sitesi takipçilerimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün boncukluhavluişlemesi yazisini paylasmaya karar verdik.


Nasıl örülür resimli anlatım İlk pulun etrafına sekiz tane doldurma yapıyoruz ara zincir bir tepelerde ise dört zincir çekilir

boncukluhavluislemesi 1



İkinci sırada pula sadece iki doldurma yapılıp diğer pula geçilir bu pulda ikinciyi yaparken ekleme yapılıyor ekleme kısmında iki zincir çekiliyor


boncukluhavluislemesi 2 Her sırada pulların yarısı örülüp tuuturuluyor diğer yarısı dönüşte örülüyor aşağıda görülen resimde iki pul arasındaki eleme gösteriliyor


boncukluhavluislemesi 3 İki zincir çekip araya batılır tekrar iki zincir çekilp tepesine batılıyor


boncukluhavluislemesi 4


boncukluhavluislemesi 5


boncukluhavluislemesi 6 Dönüş kısmı arka tarafına gelecek şekilde örümcek yapıyoruz


boncukluhavluislemesi 7 Resimdeki şekilde ikinci çıkıntıya batıyoruz


boncukluhavluislemesi 8 Üçüncü sıra ilk pulun iki doldurmasından sonra diğer pulun iki doldurmasını yapıyoruz ikinciyle ekleme yapılıyor


boncukluhavluislemesi 9 Pul sürekli ortalara geldiği için iki pulada ekleme yapıyoruz


boncukluhavluislemesi 10


boncukluhavluislemesi 11 Dönüş kısmı


boncukluhavluislemesi 12 Örümcekle yukarı çık


boncukluhavluislemesi 13


boncukluhavluislemesi 14


boncukluhavluislemesi 15


boncukluhavluislemesi 16Ortada pul sayısı ondört olduktan sonra eksiltme kısmına geçiyoruz Örümceği ikinci değilde birinci çıkıntıya batıyoruz


boncukluhavluislemesi 17 İlk ördüğümüz pulla ekleme işleminede başlanıyor


boncukluhavluislemesi 18 Bunda sonrası aynı şekilde örüyoruz


boncukluhavluislemesi 19


boncukluhavluislemesi 20 Burada daha iyi anlayabilirsiniz


boncukluhavluislemesi 21


boncukluhavluislemesi 22


boncukluhavluislemesi 23 Tepsi dantelinin bitmiş hali için pullu boncuklu tepsi danteli ve diğer örnek için pullu tepsi örtüsü ne tıklayınız.























Onerdigimiz enterasan siteler : boncukluhavluişlemesi