Malzemeler:
Keki için:
- 4 yumurta
- 125 gr. margarin(eritilip soğutulmuş)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kakao
- yarım kahve fincanı süt
- 1 çorba kaşığı light böğürtlen veya benzeri reçel
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 4 adet muz
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı dolusu damla çikolata
Yapılışı:
- İlk olarak fırını 180 dereceye getirip ısınmasını sağlıyoruz.
- Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unluyoruz.(Çok büyük bir kalıp olmasın benimki biraz büyük geldi)
- Margarini eritip ılınmasını bekliyoruz.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eliyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Ardından reçel ve sütü karıştırıp içine ekliyor ve yeniden çırpıyoruz.
- Erittiğimiz margarini de içine ekleyip bir kez daha çırptıktan sonra unlu karışımı yavaş yavaş içine ilave ediyor ve tahta bir kaşıkla birbirine karışmasını sağlıyoruz.
- Yağladığımız kek kalıbına döküp fırına gönderiyor ve yaklaşık 25-30 dakika arası pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp bir kenarda soğuması için bekletiyoruz.
- Kremasını hazırlamak için krem şantiyi 1 bardak sütle çırpalım.Damla çikolataları da ekleyip karıştıralım.Buzdolabında bekletelim.
- Kekimiz soğuduktan sonra kenarlarından içe doğru 2 santim kalacak şekilde bırakalım ve ortasını resimdeki gibi bir kaşık yardımıyla oyalım.
- Oyarak çıkardığımız keki ayrı bir kaba alalım ve iyice ufalayalım.
- Kekin orasına ortasından ikiye kestiğimiz muzları koyalım.
- Üzerine kubbe oluşturacak şekilde krem şantili karışımı iyice yayalım.
- En üstüne de oyarak çıkardığımız kek parçalarını yerleştirelim.
- Buzdolabında bir kaç saat bekletip dilimleyerek servis yapalım.
No comments:
Post a Comment