Sunday, March 31, 2013

KOSTEBEK PASTA


Malzemeler:
Keki için:
  • 4 yumurta
  • 125 gr. margarin(eritilip soğutulmuş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kakao
  • yarım kahve fincanı süt
  • 1 çorba kaşığı light böğürtlen veya benzeri reçel
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için:
  • 4 adet muz
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı dolusu damla çikolata
Yapılışı:
  • İlk olarak fırını 180 dereceye getirip ısınmasını sağlıyoruz.
  • Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unluyoruz.(Çok büyük bir kalıp olmasın benimki biraz büyük geldi)
  • Margarini eritip ılınmasını bekliyoruz.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eliyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
  • Ardından reçel ve sütü karıştırıp içine ekliyor ve yeniden çırpıyoruz.
  • Erittiğimiz margarini de içine ekleyip bir kez daha çırptıktan sonra unlu karışımı yavaş yavaş içine ilave ediyor ve tahta bir kaşıkla birbirine karışmasını sağlıyoruz.
  • Yağladığımız kek kalıbına döküp fırına gönderiyor ve yaklaşık 25-30 dakika arası pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp bir kenarda soğuması için bekletiyoruz.
  • Kremasını hazırlamak için krem şantiyi 1 bardak sütle çırpalım.Damla çikolataları da ekleyip karıştıralım.Buzdolabında bekletelim.
  • Kekimiz soğuduktan sonra kenarlarından içe doğru 2 santim kalacak şekilde bırakalım ve ortasını resimdeki gibi bir kaşık yardımıyla oyalım.
  • Oyarak çıkardığımız keki ayrı bir kaba alalım ve iyice ufalayalım.
  • Kekin orasına ortasından ikiye kestiğimiz muzları koyalım.
  • Üzerine kubbe oluşturacak şekilde krem şantili karışımı iyice yayalım.
  • En üstüne de oyarak çıkardığımız kek parçalarını yerleştirelim.
  • Buzdolabında bir kaç saat bekletip dilimleyerek servis yapalım.

No comments:

Post a Comment