Friday, April 18, 2014

PRATİK ZEBRA KEK YAPIMI







İşte yine koca bir aranın ardından iki satır karalamak için buradayım.:)


Uzun uzun verilen aralardan hiç hoşnut olmasam da,içinde bulunduğumuz yoğun tempo buna beni mecbur kılıyor...


Çok şükür buradayım yeniden..

Dolu dolu geçmiş günlerimde bolca misafir ağırladım bu aralar..

Bu temponun yoğunluğundan sebeple iki satır yazmak hayal oldu elbett.:)


Ama olsun,işte buradayım ,hem de ennfes bir kek tarifi ile...


Hemen tarifi verip, beni bekleyen işlerimin başına geçmeliyim müsaadenizle...


MALZEMELER



  • 3 orta boy yumurta


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1 su bardağı sıvı yağ


  • 1 su bardağı süt


  • 2 paket vanilya


  • 1 paket kabartma tozu


  • 3 yemek kaşığı kakao


  • 2.5 - 3 su bardağı un(kontrollü eklenecek)



HAZIRLANIŞI




  1. öncelikle karıştırma kabına, 3 yumurtayı ve toz şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.


  2. iyice köpüren karışıma,sıvı yağ süt kabartma tozu ve vanilyaları ilave edip karıştırıyoruz.


  3. bu karışıma akışkan bir kıvamda olacak şekilde,kontrollü olarak ununu ilave ediyoruz ve bu karışımı ikiye ayırıyoruz.bir kaptaki karışıma kakaoyu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz..


  4. ardından yağladığımız yuvarlak borcama veya kelepçeli kalıbın tam ortasına, bir kakaolu bir sade karışımdan olmak üzere birer kepçe dökerek bu işlemi hamur karışımı bitene kadar devam ediyoruz.


  5. sırası ile tepsiye yaydığımız kek khamurumuzu,180 derece ısıtılmış fırında 30- 35 dakika pişiriyoruz.ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servise sunuyoruz.



Afiyet şifa olsun...





No comments:

Post a Comment