Malzemeler:
-250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 poşet toz şanti
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-1 su bardağı ılık süt
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: susam, çörek otu, yumurta sarısı
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiştirip tepside 30 dk bekletin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip isteğe bağlı sıcak, soğuk servis yapın.
Ben poğaçaları boş yaptım siz isteğe bağlı peynirli, zeytinli patatesli yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
No comments:
Post a Comment