Tuesday, May 13, 2014

ETLİ, PİDELİ MANTAR.

















Bir ay olmuş blogda paylaşım yapmayalı. Ne kadar çabuk geçmiş. Ülkede o kadar akıl almaz olaylar oluyor ki içimden bloglara girmek gelmedi. Ama onların amacı da zaten halkı bezdirmek , bize düşen normal yaşantımızı devam ettirmek diye düşünerek yazıyorum. Bu tarifi Lezzet dergisinden aldım, düşünemeyeceğiniz kadar muhteşem bir yemek çıktı ortaya. Mutlaka deneyin.


















etli pideli mantar 1


















Bu arada bütün bahar sebze ve meyveleri çıktı. Bizim sitenin önünde pazar kuruluyor bugün muhteşemdi. Sultani bezelyeler, enginarlar, çilek, taze sarımsak, iç bakla, taze bezelye, yeşil erik, malta eriği olmayan yoktu. Bunları görünce insanın içi ısınıyor. :))))


Hepsinden almışım galiba. Gülden şu anda bana saygılar sunarak iç baklanın kabuklarını soyuyor. Bereket o evlat katili padişahın dizisi var da o saygı sözleri cılız çıkıyor şimdilik. :))))


Neyse gelelim yemeğimize.


















etli pideli mantar 2


















Mantarlarımızı dörde bölüp temizliyoruz Patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğruyoruz. Taze soğanı kıyıyoruz. Kırmızı kapya biberlerimizi küçük doğruyoruz.


















etli pideli mantar 3


















1 adet bayat pideyi veya birkaç dilim tost ekmeğini küçük parçalar halinde kesiyoruz. Sarımsakları kıyıyoruz. Domatesleri rendeliyoruz.














etli pideli mantar 4


















Tarifte kuru soğan yoktu ama son takıntım arpacık soğanı kullandım ben bütün olarak. Etimizi de kuşbaşı doğruyoruz.


Tavaya biraz zeytinyağı koyup sarımsakları ve pideleri pideler pembeleşinceye kadar karıştırarak kavuruyoruz ve ocaktan alıyoruz.


















etli pideli mantar 5


















Tavaya biraz zeytinyağı koyup etleri içine alıyoruz ve kavuruyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz. Biraz yenibahar ve karabiber serpiştiriyoruz. Rendelenmiş domatesleri, soğanları ve mantarları da atıp kavurmaya devam ediyoruz. Patatesleri ve sıcak suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp pideli karışım ve taze soğanı katıyoruz ve iyice karıştırıp servis yapıyoruz. Uzun zamandır yemediğim lezzette bir yemek oldu. 


No comments:

Post a Comment