Wednesday, February 12, 2014

KESTANELİ İNCİR TATLISI KAYMAK EŞLİĞİNDE



kestaneli incir tatlisi kaymak esli inde 1


Malzemeler


10 adet kuru incir


200 gr kestane


200 gr toz şeker


70 gr kaymak


500 ml. süt


200 ml. su


1 adet çubuk tarçın


Yapılışı


Kestaneleri ortasından bıçak ile kesip Tefal Actifryile 25 dk.pişiriyoruz.Kestaneleri rondoda 2 yemek kaşığı sütle birlikte püre haline getiriyoruz.Sütü ve tarçın kabuğunu tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz.Incirlerin sapını kesip sütün içinde 15 dk. Bekletiyoruz.İncirleri başka bir tencereye alıp içini kestane püresiyle dolduruyoruz.Üzerine toz şekeri serpip su ekledikten sonra kaynamaya alıyoruz.5 dk. Kaynattıktan sonra ocağı kapatıyoruz.Üzerine kaymak toz fıstıkla servis ediyoruz.Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment