LUTENİTSA NASIL YAPILIR
PATLICANSIZ LUTENİTSA NASIL YAPILIR
LUTENİTSA TARİFİ
Lutenitsa nefis bir kahvaltılık sos ,ayrıca etlerin yanına da oldukça yakışıyor.Bu sefer ki tarifi patlıcansız
olarak uyguladım ,malum herkes patlıcan sevmeyebilir bu da güzel bir alternatif oldu.
Patlıcanlı tarif için :LUTENİTSA 1
Malzemeler:
- 2 kg domates
- 1 kg kırmızı biber
- 2 adet havuç
- 1/2 su bardağı riveria zeytin yağı
- 3-4 diş sarımsak
- 1-2 yaprak defne yaprağı (arzuya göre)
- tuz-karabiber-kimyon
Yapılışı:
-Domateslere çizik atıp kaynar su ile derin bir kapta 3-4 dakika bekletelim,kabuklarını soyalım ve ikiye bölelim derin bir tencerede havuçlarla beraber kaynatalım ,
-Domatesler pişerken yağını, baharatını ,sarımsağını,tuzunu koyalım, defne yapraklarını sonra çıkaracağımız için kırmamaya dikkat edelim,
-Diğer tarafta biberleri fırında közleyelim ,közlenen biberlerin kabuklarını soyup yumuşayan domateslere
ilave edelim suyunu çekene kadar kaynatalım (kıvamı arzuya göre ayarlayabilirsiniz ben çok katı yapmıyorum)
-Defne yapraklarını çıkarıp blenderden geçirip sıcak olarak kavanozlara koyalım ve ters olarak sofra bezine
saralım soğuyana kadar bekletelim.
*Kavanoz kapakları vakumlanmışsa kilere kaldırabiliriz ,vakumlanmamışsa hemen tüketelim .
No comments:
Post a Comment