Thursday, October 31, 2013

LUTENİTSA 2


 LUTENİTSA NASIL YAPILIR

 PATLICANSIZ LUTENİTSA NASIL YAPILIR

 LUTENİTSA TARİFİ


lutenitsa 2 1


     Lutenitsa nefis bir kahvaltılık sos ,ayrıca etlerin yanına da oldukça yakışıyor.Bu sefer ki tarifi patlıcansız

olarak uyguladım ,malum herkes patlıcan sevmeyebilir bu da güzel bir alternatif oldu.

Patlıcanlı tarif için :LUTENİTSA 1

   Malzemeler:


  • 2 kg domates

  • 1 kg kırmızı biber

  • 2 adet havuç

  • 1/2 su bardağı riveria zeytin yağı

  • 3-4 diş sarımsak 

  • 1-2 yaprak defne yaprağı (arzuya göre)

  • tuz-karabiber-kimyon



    Yapılışı:

-Domateslere çizik atıp kaynar su ile derin bir kapta 3-4 dakika bekletelim,kabuklarını soyalım ve ikiye bölelim derin bir tencerede havuçlarla beraber kaynatalım ,

-Domatesler pişerken yağını, baharatını ,sarımsağını,tuzunu koyalım, defne yapraklarını sonra çıkaracağımız için kırmamaya dikkat edelim,

-Diğer tarafta biberleri fırında közleyelim ,közlenen biberlerin kabuklarını soyup yumuşayan domateslere

ilave edelim suyunu çekene kadar kaynatalım (kıvamı arzuya göre ayarlayabilirsiniz ben çok katı yapmıyorum)

-Defne yapraklarını çıkarıp blenderden geçirip sıcak olarak kavanozlara koyalım ve ters olarak sofra bezine

saralım soğuyana kadar bekletelim.

*Kavanoz kapakları vakumlanmışsa kilere kaldırabiliriz ,vakumlanmamışsa hemen tüketelim .

No comments:

Post a Comment