bazlamaya milletçe bayılırız,daha önce hiç bazlama yapmadıysanız buyrun beraber yapalım,bizim tarifimizle çok kolay olduğunu göreceksiniz,
şöyle yumuşacık puf puf bazlamalar yapalımmı ?
yöresine kalınlığına göre farklı isimleri olsada,bazlama ortak adıdır,tatlısı tuzlusu her katığada yakışır mübarek,birde esmer KÖY UNU işte bazlama tarifi
MALZEMELER 4-kişilik
5 su bar. un (3 bar. Sinangil köy unu,2 bar. beyaz un
1 yem.kaşığı kuru maya(yaş maya olursa 42 gr 1 paket
2 kesme şeker
1 tatlı kaş.dan biraz fazla tuz
ılık su
YAPIMI
kuru maya kullanacaksanız yarım su bar.ılık suda şekerleri eritip mayayı katıp karıştırın (topaklanabilir telaş yok,karıştırın hallolur)
yaş mayayı unun ortasına koyup şekerleri atıp ılık suyu ekleyerek eritip direk yoğurabiliriz
una tuz atıp yukardaki maya tercihlerinden biriyle ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurun,üzerini kapatıp hava ceryanı olmayan yerde kabaranaca bekletin.
irice elma büyüklüğünde bezeler alarak 10 dak.daha bekletin.
ilk yaptığınız bezeden başlayarak hamurları kurşun kalem kalınlığında açın,
önceden ısıtılmış tavalara hamuru koyup bir kaç defa çevirerek pişmesini sağlayın.
teflon tava şart değildir,mayalı sade hamur ısıtılmış tavaya yapışmaz.
ilk tecrübeniz tam istediğiniz gibi olmasada bir sonraki daha güzel olacaktır emin olun...
KUTSALSOFRA afiyetler diler
Ziyaret etmenizi onerdigimiz guzel bir yazi : kolay mayalı gözlem
No comments:
Post a Comment