Saturday, October 26, 2013

ŞALGAMLI BULGUR SALATASI




salgamli bulgur salatasi 1
     Şalgamlı bulgur salatasını ilk gördüğümde önce içindeki renklerine hayran kaldım.Zaten kısır türevlerini ve şalgam suyunu sevdiğimden,bir de renginin dayanılmazlığı karşısında hemen ilk fırsatta yapılacaklar arasına aldım.Tarifte şalgam suyunun acı mı,tatlı mı olduğu belirtilmemişti,ben de ilk yaptığımda acı ve tatlı şalgam suyunu eşit miktarda kullandım ama daha sonra şalgam suyunun tamamını acı olarak kullandım,o haliyle de güzel oldu.Salatayı kendi damak tadımıza uygun hale getirmek için limon oranını arttırdım,mantar yerine havuç kullandım ve biraz da tuz ekledim.Rengarenk görüntüsü ile çay saatlerimizi renklendiren bu güzel tarif  ve diğer tüm güzel tarifleri için Chefika'ya çok teşekkürler.


Malzemeler:


  • 2,5 su bardağı kalın bulgur 

  • 5 su bardağı acı şalgam suyu 

  • 1 büyük kutu mısır konservesi 

  • 3-4 adet taze soğan 

  • 1/2 demet maydanoz 

  • 1/2 demet dereotu 

  • 1 adet büyük boy kırmızı biber 

  • 2 adet limonun suyu 

  • 2/3 su bardağı zeytinyağı 

Yapılışı:


  • Bulgur ayıklanıp,derin bir tencerede şalgam suyu ile suyunu çekene kadar pişirilir.

  • Pişen bulgur soğuması için bekletilir.

  • Çekirdekleri çıkartılan kırmızı biber ve havuç küp küp kesilir.

  • Maydanoz,dereotu ve taze soğan incecik kıyılır.

  • Diğer bütün malzemeler soğuyan bulgura karıştırılıp,servis edilir.



No comments:

Post a Comment