Friday, August 23, 2013

ciğer kavurması


17 Ağustos 2013

ciger kavurmasi 1



Kuşbaşı doğranmış büyükbaş veya küçükbaş hayvan ciğeri üç şekilde kavrulur. Bunlar arasında ciğerin süt ile terbiye edilerek kavrulması, ciğerin unlanarak kavrulması ve ciğere hiçbir işlem yapmadan doğrudan böbrek yağı ile kavrulmasını sayabiliriz. Böbrek yağı kullanılarak kızartılan ciğer unlanmaz. Başta Edirne yaprak ciğeri olmak üzere, diğer ciğer çeşitleri una bulanarak kızgın yağ içerisinde kızartılır. Tarifim ciğerin sütle terbiye edilerek kızartılmasıyla ilgilidir. Sütle terbiye edilen ciğer kızartılınca yumuşacık olur. 






ciğer kavurması malzemesi

kuşbaşı doğranmış yarım kilo dana ciğeri

yeteri kadar süt

kızartma yağı

pul biber

un

tuz



ciğer kavurması yapımı

doğranmış ciğeri bir kap içerisine koyun,

üzerini kapatacak miktarda süt ilave edin ve karıştırın

kabın üstünü kapatın, buzdolabında en az iki saat dinlendirin

ardından dolaptan ciğeri çıkarın ve süzün

bir bardak un ile yarım kaşık pul biberi karıştırın

ve ciğerleri güzelce una bulayın ve fazla ununu silkeleyerek

kızgın haldeki yağın içine aktarın

yağ içinde ciğerler kaynamaya başladıktan sonra

7 dakika boyunca karıştırarak kızartın, üzerine tuz serpin

yeşil salata ve kızarmış patatesle servis edin.

afiyet bal şeker olsun








No comments:

Post a Comment