17 Ağustos 2013
Kuşbaşı doğranmış büyükbaş veya küçükbaş hayvan ciğeri üç şekilde kavrulur. Bunlar arasında ciğerin süt ile terbiye edilerek kavrulması, ciğerin unlanarak kavrulması ve ciğere hiçbir işlem yapmadan doğrudan böbrek yağı ile kavrulmasını sayabiliriz. Böbrek yağı kullanılarak kızartılan ciğer unlanmaz. Başta Edirne yaprak ciğeri olmak üzere, diğer ciğer çeşitleri una bulanarak kızgın yağ içerisinde kızartılır. Tarifim ciğerin sütle terbiye edilerek kızartılmasıyla ilgilidir. Sütle terbiye edilen ciğer kızartılınca yumuşacık olur.
ciğer kavurması malzemesi
kuşbaşı doğranmış yarım kilo dana ciğeri
yeteri kadar süt
kızartma yağı
pul biber
un
tuz
ciğer kavurması yapımı
doğranmış ciğeri bir kap içerisine koyun,
üzerini kapatacak miktarda süt ilave edin ve karıştırın
kabın üstünü kapatın, buzdolabında en az iki saat dinlendirin
ardından dolaptan ciğeri çıkarın ve süzün
bir bardak un ile yarım kaşık pul biberi karıştırın
ve ciğerleri güzelce una bulayın ve fazla ununu silkeleyerek
kızgın haldeki yağın içine aktarın
yağ içinde ciğerler kaynamaya başladıktan sonra
7 dakika boyunca karıştırarak kızartın, üzerine tuz serpin
yeşil salata ve kızarmış patatesle servis edin.
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment