Ve o mutfağın en şok sevdiğim yanı da uydurmasyon tarifler..
İsmini bile uydurdum mu bu tatlının aynen öyle.. Uydurdum ve de oldu..
Gece saat 2:13 ..
Önümde tam 5 yıla yakındır kahrımı çeken ve ateş gibi ısınmış ve de susmadan vır vır diye çalışan HP bilgisayar var..
Bilgisayarın önünde de cumartesi geçeyi ve tüm pazar gününü balık tutmakla geçire esine sinirlenen, ütüsü dağ gibi birikmiş ama canı onları ütülemek istemeyen, canı burnunda Samire oturuyor..
Ayrıca evin kliması bozuldu Texsas Austin`nin sıcak ağustos gününde evin içi 84 F yani 28 derece bunaltıcı ve nemli bir sıcak..
Şükürler olsun buna da klimasız olanlar ne etsin, Adana`yı düşününce:(
Youtube acık ve her zamanki gibi tarif yazarken şarkı dinliyorum. Tariflerime Kutsi, Ebru Gündeş, Mustafa Ceceli, Emrah, Rafet El Roman, Sezen Aksu, Funda Arar ve tabi ki Röya Ayxan eşlik eder.
Bazen bunlardan da sıkılınca yeni arayışlarda olurum.. :))
Şu an Röya dinliyorum " Sil Baştan" diyor ... ( tavsiye ederim güzel şarkı)
Bende Yaz baştan diyorum ve severek uydurduğum Kirazlı tarifi tüm sinirli halime rağmen yazıyorum..
Uydurma ama nasıl uyduysa tatlar birbirine anlatamam..
Deneyince ben ne demek istediğimi anlayacaksınız.
NOT:
- Etimekleri kırarken çok fazla ufalamayın. Kesme şeker büyüklüğünde olursa iyi olur.
- Muhallebiye unu koyarken çok tepeleme un koymayın.
- Muhallebi koyu olmasa daha iyi olur.
- Kiraz yerine başka meyveler de kullanabilirsiniz.
Malzemeler :
- 1 paket etimek tost ekmeği ( pakette yaklaşık 13 tane oluyor )
- 1su bardağı şeker
- 1su bardağı su
Muhallebisi için :
- 3su bardağı süt
- 1su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un ( kaşık tepeleme olmasın parmağınızla üzerinden silme yapın fazla olmasın)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası ( nişasta yerine un da olur)
- 50 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
Süs ve aralara koymak için :
- Kiraz
- Çekilmiş Ceviz
Hazırlanması :
- Bir bardak şekeri tencerede çevirerek iyice rengi kahve rengi oluncaya kadar yakıyoruz.
- İyice kararan şekere 1 bardak su ekliyoruz bir taşım kaynatıyoruz.
- Etimeklerin hepsini küçük kesme şeker büyüklüğünde kırarak derin bir kapın içine döküyoruz.
- Sıcak karamelli şerbeti etimeklerin üzerine ekliyoruz ve etimeklerin hepsini ıslatıyoruz, hafif bir şekilde de eziyoruz. (Resimde olduğu gibi.)
- Etimekler bir kenarda beklesin muhallebiyi hazırlayalım.
- Derin bir tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri, koyup karıştırıyoruz.
- Tencereyi ocağın üstüne koyuyoruz, sürekli karıştırarak koyu kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz.
- Koyulaşmaya başlayınca vanilyayı, tereyağını ekliyoruz 2 dakika daha karıştırıyoruz. Muhallebinin üzerinde göz göz kabarcıklar oluşmaya başlayınca ocaktan alıyoruz ve 2-3 dakika sürekli çırpıyoruz.
- Çırpma işlemini blendır veya mikserle yapabiliriz.
- Servis yapacağımız kuplara ilk önce biraz etimeklerden koyuyoruz.
- Kiraz doğruyor biraz, sonra muhallebiden koyuyoruz kupanın yarısına kadar.
- Sonra tekrardan biraz daha etimek koyuyoruz, kiraz doğruyoruz.
- Geri kalan muhallebinin hepsini kupalara paylaştırıyoruz kirazla süslüyoruz.
- Ceviz serpiyoruz.
- İsteğe göre yeşil fıstıkla da süsleyebiliriz.
No comments:
Post a Comment