Saturday, August 31, 2013

Nohutlu Mantı



nohutlu manti 1



Nohutlu Mantı






1 Paket hazır mantı (450gr.)


1 Su bardağı haşlanmış nohut


1 Yemek kaşığı margarin


1 Yemek kaşığı salça


Sarımsaklı yoğurt, tuz


Kırmızı toz biber, nane



Yapılışı: Mantıyı haşlayın, süzün ve soğuk sudan geçirin. Margarini tencereye alıp eritin. Salçayı ilave edip kavurun. Mantının haşlama suyundan 1 su bardağını tencereye koyun ve sos kıvamına gelene dek pişirin. Mantıyı, nohudu, tuzu katıp karıştırın. Mantı sosu çekene ve ısınana kadar ocakta tutun. Tencerenin kapağını kapatıp, 5-6 dakika bekletin. Nohutlu mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kırmızı toz biberle naneyi sıvı yağda yakın ve mantının üzerine gezdirin.


No comments:

Post a Comment