* 2 tane 1 parmak kalınlığında doğranmış tophane patlıcanı
* Kızartmak için sıvı yağ veya zeytinyağı
Köfte İçin:
* 300 gr yağsız dana kıyma
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* 2 dilim bayat ekmek içi
* Tuz,karabiber
* Yuvarlak kesilmiş domates dilimleri
* Kare kare kesilmiş kaşar peyniri
* Yuvarlak kesilmiş yeşil biber
* Kürdan
Afiyet Şeker Olsun...
* Çok lezzetli bir yemektir.
* Kızartma olmasına rağmen servis ve görüntü çok güzel oluyor.
* Patlıcanları kızarttıktan kağıt havlu ile yağını alın.
* İsteyen kızartmadan direk olarak fırında pişirebilir.
* Köftenin tuz ve baharatı size kalmıştır.
* Köfte çok iyi yoğrulursa daha lezzetli olur.
* Köfteye isteyen maydanoz koyabilir.
* Ekmek miktarını artırabilir veya azaltabilir.
* Sulu yemek isteyen daha fazla su koyabilir.
* Patlıcanların tuzlu su içinde acısını çıkarmak yemek için çok önemlidir.
* Kızartmadan önce sudan çıkan patlıcanlar iyice kurulanmalıdır.
* İsteyen zeytinyağında kızartabilir.
* Köfte çeşitleri için tıklayınız.
* Et yemekleri tıklayınız.
AĞZINA TAT BULAŞANIN GÖZÜ PEKMEZ TULUMUNDADIR.
No comments:
Post a Comment