Saturday, September 14, 2013

Çikolatalı Revani




Çikolatalı Revani 






 cikolatali revani 1



cikolatali revani 2


cikolatali revani 3


malzemeler



  • 5 tane yumurta


  • 1 su bardak ay cicek yag


  • 1 su bardak toz seker


  • 1 su bardak irmik


  • 1 su bardak un


  • 1 tane vanilya sekeri


  • 1 tane kabartma tozu


  • 2 yemek kasik nutella


  • 2 yemek kasik kakao



serbeti icin  malzemeler




  • 3,5 su bardak su


  • 3 su bardak toz seker




hazirlanisi




  • Serbetinizi ilk önce kaynamaya birakalim tatli ilikken ilik serbet üzerine dökülecek.


  • Yumurtayi  ilk önce toz sekerle  birlikde iyice cirpin.


  • Yag ,seker ,irmik ,un kabartma tozu ve vanilya sekerini katip cirpin .


  • Harcinizi yaklasik 3,5 kepcesini ayirin 


  • Kalan hamurun icersine kakao ve nutelayi ekleyip  iyice cirpin.


  • Ben borcam kullandim yuvarlak .


  • Kakaolu hamuru tepsiye ilave edin tepsiyi hafif bir sallayin hamur hertarafina yayilsin.Kakalu hamur daha koyu oluyor bu yüzden iki hamur biri birine piserken karismiyor.


  • Kakaolu hamurun üzerine sade ayirmis oldugunuz hamuru dökün  kasikla hertarafini kaplayacak sekilde .


  • Önceden isitilmis 175 derecede pisirin .


  • Tatlinizi firindan cikartinca kürdanla orta kisimlarina batirin serbetini alsin diye .


  • Hafif sogusun ilik serbeti üzerine gezdirin .


  • Afiyetler olsun .





No comments:

Post a Comment