Musakka
sever misiniz?
Ben patlıcan yemeklerinin tümünü çok severim patlıcan musakka da bunlar arasında ilk sıralardadır
Eminim ki pek çok kişi musakka nedir acaba diye düşünüyordur,anlatayım
Yörelere göre farklı çeşitleri vardır musakkanın ve esası patlıcanların kızartılarak kıymalı bir sosla lezzetlendirilmesinden meydana gelir bazen üzerine bir beşamel sos eklenir bazense nohutla çiçeklendirilir
Aslında patlıcan kızartıldığı için ağır bir yemek olarak düşünülse de aksine yerken o ağırlığı hissetmiyorsunuz sadece lezzet kalıyor damağınızda
Yanına sadece bir çorba ve de ayran ya da cacık artık doyulmaz bu tada canınız şöyle basit ama lezzetli bir yemek istediğinde bu yemeği pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz özellikle çalışan bayanlar için harika bir patlıcan yemeği,davet sofralarında da gönül rahatlığıyla bu yemeği sunabilirsiniz
Afyon yöresine ait nefis bir patlıcan musakka tarifi biz çok seviyoruz bakalım siz de sevecek misiniz ağızlarına layık bu tadı
PATLICAN MUSAKKA
PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR
MUSAKKA TARİFİ
MUSAKKA NASIL YAPILIR
PATLICAN MUSAKKA TARİFİ
PATLICAN YEMEKLERİ
ZEYMURANCAFEYİ FACEBOOKTA TAKİP ETMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIP BEĞEN YAPINIZ
https://www.facebook.com/Zeymurancafeblogspotcom
1 kilo patlıcan
1 kase haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
3-4 adet sivri biber
3 adet orta boy domates
yarım çorba kaşığı salça
karabiber
pul biber
sıvı yağ
biraz su
PATLICAN MUSAKKA TARİFİ
- patlıcanlar alacalı soyulup parmak büyüklüğünde doğranır tuzlu suda siyah suyunun cıkması ıcın bır süre bekletilir
- kızgın yağda patlıcanlar yakmadan kızartılır
- bir kaç tane biber de parmak büyüklüğünde doğranıp hafifçe kızartılır
- tavaya kıyma koyulur kavrulmaya başlanır bıraz sıvı yağ ilave edilir kavrulan kıymaya ince ince doğradığımız kuru soğan da eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur karabiber pul biber eklenir
- üzerine haşlanmış olan nohutlar yayılır
- nohutların üzerine kızarmıs havlu kağıt üzerine alınmış patlıcanlar dizilir
- ve son olarak halka halka doğranan ve parmak büyüklüğünde kesilerek kızartılan biberlerde dizilerek yarım su bardağı-1 su bardağı arası bir miktar su ile ezilmiş domates salçası eklenerek kapağı kapatılır ocakta pişmeye bırakılır
- kaynama sesi duyulduktan sonra ocağın altı kısılır 5 dakika kadar sonra da ocaktan alınarak servis edilir
- sunumunda maydonozla da süsleyebilirsiniz
afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment