7 Ağustos 2013
Hazır yufka ile yapılan kadayıf tatlısı, görünüm ve lezzet bakımından klasik kadayıf tatlısından farklıdır. Hazır yufkadan kadayıf tatlısı, klasik tatlar tarafından keşfedilmiş on numara beş yıldız bir tatlıdır. İstediğiniz miktarda hazır yufkayı istediğiniz uzunlukta ve incelikte kestikten sonra; diğer kadayıf tatlınızı nasıl yapıyorsanız, bildiğiniz gibi tatlınızı yapabilirsiniz. Sultan, bazen hazır yufkadan kadayıf tatlısını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
dört yüz gram hazır yufka
yüz gram dövülmüş ceviz içi
yüz elli gram tereyağı
iki su bardağı toz şeker
bir buçuk su bardağı su
bir tatlı kaşığı limon suyu
24 cm. çapında tepsi
Yapılması
tepsinin tabanını yağlayın
yufkaları üç parmak genişliğinde şeritlere bölün
ve üst üste koyarak istediğiniz incelikte kesin
kestiğiniz yufka kadayıfın yarısını tepsiye yayın
üzerine ceviz içini serpiştirin, kalan yufkayı üzerine yayın
ardından erimiş ılık tereyağını üzerine gezdirin
tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
ve 40 dakika pişirdikten sonra fırından alın
tencere içine şeker ve suyu koyun
kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin, karıştırın
ardından ocağı kısın, 7 dakika şerbeti kaynatın ve ocaktan alın
kızarmış soğuk yufka kadayıf tepsisi üzerine sıcak şerbeti dökün
ve ardından yufka kadayıf tatlınızı gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Bu yazi ile alakali daha fazla yazi inceleyebileceginiz faydali bir web kaynagi : sultan tatlısı
No comments:
Post a Comment