Friday, September 6, 2013

SANDAL SEFASI * PARÇA ETLİ PATLICANLI



sandal sefasi parca etli patlicanli 1


Hayırlı Günler Sevgili İzleyenlerim!!!


Ramazan süresince birçok yemek yayınladım ve tariflerini sonraya erteledim...Sandal Sefası da bunlardan biriydi...Lezzetiyle sunumuyla çok güzel bir yemek...Ramazanda 7. gün menümde vardı burada ....



sandal sefasi parca etli patlicanli 2


    Malzemeler:



  • 5-6 adet orta boy patlıcan


  • Yarım kğ dana kuşbaşı


  • 2 adet domates


  • 2 adet biber


  • 1 yemek kaş.domates salçası


  • 1 baş soğan


  • tuz,karabiber,pul biber,kimyon


  • sıvı yağ



   Yapılışı:




  • Patlıcanları soymadan , karnıyarık usulü  çizin...Aslında sandal sefasında patlıcan veya kabak ikiye bölünüp içleri oyulur,ancak benim patlıcanlarım küçük olduğundan bu usulde yaptım...Arzu ederseniz siz yarıya keserek deneyin...Ancak içini oyunca pek birşey kalmadığından bütün olarak fırınlayıp içini çatalla ezmek en iyisi....


  • Tepsiye dizerek üzerine fırça ile sıvı yağ sürün ve fırında yumuşayana kadar pişirin...


  • Diğer tarafta düdüklü tencerede 1 baş soğanı sıvı yağ ile kavurun,yeşil biberleri ilave edin ve parça etleri de ekleyerek kavurmaya devam edin...


  • Minik doğranmış domatesleri ve salçayı da ekleyerek baharatları serpin...


  • Düdüklü tencerede 15 dakika pişirin...


  • Piştikten sonra kaşık yardımı ile patlıcanların içine doldurun...


  • Domates ve biber ile süsleyerek tekrar fırına verin...5-6 dakika sonra servise hazırdır....



                                             Afiyet Olsun!!!



No comments:

Post a Comment